logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
[email protected]

Follow us

Follow Me

Cuccok, amiket visszaküldtem (és amiket nem) a RaidLight-nak

 

Előzmények

Január elején jött a hívás a RaidLight Hungarytől, hogy szeretnének felöltöztetni. Hűűű, mondom, tök jó, csapjunk bele! Küldtek is egy katalógust vállasszam ki, amit szeretnék.

Az egész olyan volt, mint amikor azt mondják a kisgyereknek a játékboltban:

Na mit szeretnél karácsonyra?

Végig pörgettem a kínálatot (szerencsére nincs 6.000 féle cuccuk…) és kiválasztottam, ami tetszett. Hamarosan meg is jött a cucc, és itt ért az első pofon. Gyakorlatilag az összes ruha kicsi volt rám. Tudnod kell, hogy huszonéves korom óta nem nagyon változott a méretem, szóval nem arról van szó, hogy a rengeteg Squeezy zselétől és szelettől (amiket ezúton is köszönök a Squeezy-nek), brutál módon elhíztam. Egyszerűen más a RaidLight méretezése, erre figyelj, amikor rendelsz. Szóval pakk vissza, és kértem mindenből L-es méretűt. Újabb 2 hét és megint jött egy pakk. Kezdődjék a móka! Próbálgattam a ruhákat itthon, nézegettem magam a tükörben. Pont, mint egy bakfis…
Volt, ami bár a katalógusban jól nézett ki, felvéve nem éreztem magam benne jól.

Így gyorsan keletkezett egy kisebb és egy nagyobb halom a ruhákból. A kisebbet félretettem, a nagyobbat meg magamra húztam és bevetettem magam az erdőbe. Azt szoktam mondani, hogy a jó cucc az, amit nem veszel észre. Ott van rajtad, teszi a dolgát, de nem lötyög, nem zörög, nem vág, csak működik. Pont, mint a Rudy Project napszemüvegem, amit néha magamon felejtek, amikor futás után bemegyek a boltba kefirt és kornspitzt venni.

 

Szóval mit küldtem vissza?

 

 1. Men’s Revolutiv Tank Top. Ez egy ujjatlan felső, aminek leginkább az anyaga nem tetszett. Persze az elmúlt hónapok tétlensége miatt felrakódott kappanháj sem kedvezett a kinézetemnek, de legalább könnyű volt így a döntés.
 2. Men’s Performer Long Sleeves. Ez egy hosszú ujjas felső, amiből kettőt kaptam, és az egyik úgy állt rajtam, mint tehénen a gatya. Amit visszaküldtem, az egy 2019-es verzió volt (a 2020-ast imádom).
 3. Men’s Activ Tights. Hosszú nadrág. Anyagra, méretre ok volt, de a boka körüli részen lengedezett. Nem csak zavaró volt, de tudom, hogy ha télen, hóban ilyenben futok, akkor nagyon hamar megtelik hóval.
 4. Wintertrail Beanie. A sapka, amiben szopott gombóc fejem van. Hiúsági kérdés…
 5. R-Sun Visor. Bocs, de én a Compressport Visorokhoz vagyok szokva. Ez a gumis megoldás nem jött be.
 6. Trail Touch Gloves. Kesztyű. A tenyér részen lévő szivacsok zavartak. Tudom, tudom hisztis vagyok.
 7. Responsiv Belt. A végére hagytam a legrosszabbat. Ez az övtáska az egyik leggyengébb amivel a pályafutásom alatt találkoztam. Az első részen lévő 2 kis zsebbe éppen csak belefér 1-1 gél, a kulacsokat pedig még kivenni is nehéz a helyükről, visszatenni meg szinte lehetetlen. Azt hiszem kizárólag a jógának és a mantráknak köszönhetem, hogy sikerült. A Bodri Trail-t azért lefutottam benne, de azzal be is fejezete pályafutását nálam…

 

Szerencsére maradt bőven cucc. Használom és szeretem őket. Van olyan visszaküldött, ami helyett már meg is kaptam a pótlást, van, ami még úton van hozzám.

 

A 2020-as Bükki Fun Run-on. Kép: Bükk Trails / Szaszafotó

 

Mi maradt?

 1. Activ Hibrid Jacket. Aki ismer az tudja, hogy iszonyat fázós vagyok. Nulla fok alatt 2 réteg merinó gyapjú és még ezen egy … mostantól egy ilyen kabát. A kabát elején Dupont Sorona panel van, így végre nem kékre fagyott hassal érkezek majd haza.
 2. Hyperlight Windproof Jacket. Talán az egyik legfontosabb darab egy terepfutó számára. A tavaszi és őszi időszakban mindenképp. Reggel még hűvös van, kell a plusz réteg, de ha felmelegszik az idő, el kell tudni pakolni a hátizsákba. Szóval a szélkabát legyen könnyű, kicsire csomagolható. Nekem nem kell rá semmi cafrang, se zseb, se semmi.
 3. Technical Men’s Short-Sleeved Top. Ezt a pólót igazából nem is kértem (nem volt még a kínálatban, amikor válogattam). Szóval meglepi volt, örültem neki.
 4. Performer Top és Performer Long Sleeves Top. Rövid és hosszú ujjas felsők. Ami az átlagos pólók közül kiemeli őket az a rajtszámtartó öv (levehető), a víztartály cső tartó (levehető), és a hátsó zsebek.
 5. Technical SS Top. A mellkasán lévő I ♥️ Trail Running felirat miatt, és mert persze kell egy rövidujjas póló.
 6. Trail Shirt. Nyáron inget hordok. Kényelmes, szellős, könnyű, RaidLight.
 7. Trail Raider Shorts. Alapdarab rövidnadrág. Hálós belső, zippes zseb hátul (telefonnak), gumis zsebek elől (géleknek). Kánikulában csak egy kézikulacs kell, és készen állok 1-1.5 órás futásra.
 8. Responsiv Men’s ¾ Tights. Másnéven térdnadrág, vagy capri. Átmeneti időre, vagy alpesi versenyre, ahol a térdet végig takarni kell. Nem ragozom.
 9. R-light Cap és Sahara Cap. Ha azt gondolod, hogy á ezek csak sapik, nem mindegy milyenek, akkor nagyon tévedsz. A felszerelésed minden darabjának jól kell működnie. A legkisebb nyűg is hatalmas lesz mire beérsz a célba (ultrán hatványozottan).
 10. Arm Sleeves. Karmelegítő. A “hűvösben indulsz, melegben érkezel” időre. Így lesz a hosszú ujjasból, rövidujjas. Praktikus, menő.
 11. Responsiv 12 L Vest. Hátizsák, a hab a tortán. Azt hiszem, erről írok egy hosszabbat. Megérdemli.

 

Ami még hiányzik vagy éppen úton van hozzám:

 1. Ultra Windproof Vest. Átmeneti időben a kedvenc összeállításom: szélmellény, rövidujjas póló, karmelegítő. Így 5 és 25 fok közt vígan variálom az öltözetem. Ehhez még hiányzik a mellény. Szürke van most a kínálatban, de piperkőc vagyok, kék kell.
 2. Trail Shirt. Egy kék darab, a meglévő narancssárga mellé.
 3. Ultralight SS Top. Ultravékony póló hőségre.
 4. Activ Run Top. Csere póló hőségre.
 5. Activ Run Shorts. Csere rövidnadrág. Fekete.
 6. Free Trail Short. Utcai rövidnadrág. Kék és fekete.

 

Amit a RaidLightról tudni kell.

A céget Benoit Laval francia terepfutó alapította meg 1999-ben. Benoit textilmérnök volt, több nemzetközi cégnek dolgozott ebben az időben. A terepen és a munkában szerzett tapasztalatait ültette át a gyakorlatba és így született meg az első 10 RaidLight termék.

A RaidLight név a Raid (francia) és a Light angol szóból született meg. A logó a négy irányt jelképezi (nem önkényuralmi jelkép, nincs köze a nyilas kereszthez…)

A cég központja 2011 óta Saint Pierre de Chartreuse. Ha arra jársz, ugorj be és tesztelheted a cuccokat. A francia piacon több mint 500 outdoor boltban találhatsz RaidLight terméket, de a világ számos pontján is árulnak belőlük. A termékek nagyrésze természetesen a francia piacon talál gazdára, a roppant patrióta és önérzetes franciák szívesen vásárolnak hazai termékeket.

A hazai forgalmazás 2019-ben indult, a cuccokat a Sarkcsillag Sportboltban tudod megnézni, megvásárolni.

Csanya