logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
[email protected]

Follow us

Follow Me

Megérkeztek a téli Salomon cuccaim és könyörögnek, hogy teszteljem őket!

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak. Nagy bánata van a cinege madárnak*. A csendes reggeleket felveri az autók szélvédőjéről jeget kaparók zaja, a postások sem olyan vidámak már, mint szeptemberben voltak. Éppen a legjobbkor érkeztek meg a Salomon téli cuccai, és milyen cuccok**!

Tokától-bokáig:
Sapka: Heritage
Sapka: Flatspin Reversible
Kabát: Agile Softshell
Mellény: Bonatti Aero Hybrid
Pulcsi 1: Outline HZ Mid
Pulcsi 2: Essential Wool
Póló: Sense Seamless Tee
Nadrág 1: GTX Infinium Windstopper
Nadrág 2: Essential Wool Seamless
Cipő:  S LAB Cross 2
Cipő: Wings Sky
+ Kesztyű: Fast Wing Winter

 

Amikor a téli felszerelésem állítottuk össze, két dolgon lepődtem meg:

  1. Mennyi full profi cucc van most a kínálatban.
  2. Simán megkaptam mindent, amit kértem.

Okay, okay. Eddig is jó cuccok érkeztek hozzám a Salomontól, de most valahogy úgy éreztem, hogy mind az anyagválasztások (Gore-tex, Windstopper és gyapjú), mind a ruhák szabása, kivitelezése túlmutat az eddig megszokott színvonalon. És igen, persze eddig is megkaptam amit kértem, de nagyon más áron mennek a könnyű nyári ruhák, és ezek, amiket most kaptam….

A felsorolt ruhák közül néhány már volt rajtam, néhány pedig még a szekrényben várja, hogy sorsa jobbra forduljon. Természetesen fogok róluk írni, de csak majd tartós használat után. No, akkor induljunk is neki, haladjunk fentről lefelé.

 

Sapkák. Heritage & Flatspin Reversible.
A Heritage egy pom-pomos vidám sapka a 90-es évek designjában. A katalogusban a „warm” tagget kapta, szóval lehet, hogy túl meleg lesz a futáshoz…
Anyaga 55% akril és 44% pamut. Súlya:120 gramm.
A Flatspin Reversible egy körkötött, kifordítható sapka. Mivel kifordítható, így egy árért két sapkát kapsz. Anyaga teljes egészében akril. Súlya: 77 gramm.

Heritage

 

Flatspin Reversible

 

Kabát. Agile Softshell. Szinte hallom, ahogy felhördülnek a nagytestűek, „Csanyának elment az esze! Ilyenben nem lehet futni, ez egy őrbunda!” Nos, el kell, hogy mondjam, hogy gyakorlatilag 15 éve futok softshell kabátokban, és köszi, jól érzem magam bennük. Annyiban persze igazuk van, hogy a softshell mint anyag valóban meleg, de a magamfajta fázósoknak kiváló választás a null fok alatti időkben. Egyébként sem totál szélálló, hiszen a hónalján, és a hátán jól szellőző, sztrecs panelek vannak. Felvéve kissé szűk szabású, pont olyan, ahogy szeretem. Így könnyű kifűteni, követi a mozgásom. Anyaga 100% polyester. Súlya: 433 gramm.

Agile Softshell

 

Mellény. Bonatti Aero Hybrid. Első ránézésre olyan, mintha az Agile Softshell Jacket-re nem varrtak volna ujjakat, aztán hátradőltek, és azt mondták kész. De csak az első ránézésre! Próbánál rögtön kiderül, hogy könnyebb, vékonyabb anyagból készül. A hátrészén jóval nagyobb a szellőző panel (majdnem a teljes hátrész az). Anyaga 100% polyester. Súlya: 133 gramm.

Bonatti Aero Hybrid

 

Pulcsi 1: Outline HZ Mid (HZ = Halfzip, Mid=Midlayer). Ez egy klasszikus középréteg pulóver. Alá egy póló, fölé egy kabát, de természetesen akár önállóan is hordható. Mivel fázós vagyok, így nagyon szeretem a halfzippes pulcsikat, ezeknek szinte mindig van gallérjük is. Így frankón bent tartják a meleget, de ha túlfűtöm őket, akkor a zippel könnyen kiengedhető a többlet hő, nem fogok benne tocsogni. Anyaga 100% újrahasznosított polyester. Súlya: 186 gramm (ez fontos lehet, olyan versenyeken, ahol a minimum súlyt is előírják, általában 200 grammban…)

Outline HZ Mid

 

Pulcsi 2: Essential Wool. A nevével ellentétben nem tiszta gyapjú, mondjuk ez első tapintásra is rögtön érződik. Kinézetre akár utcára is hordhatnám (lehet meg is teszem). Szóval kevert anyagú, a nagyobb hőtermelésű területeken (bodymaping) polyamide betétek vannak. A mellkasi részén egy igen diszkrét Salomon logo van. Anyaga body 54% polyamide, 24% gyapjú, 20% polyester, az ujjai pedig 73% polyamide, 27% gyapjú. Súlya: 200 gramm.

Essential Wool

 

Póló: Sense Seamless Tee. Kicsit kilóg a sorból, hiszen ez egy nyári póló Az oldain lukacsos, mint a teherautósok trikója a nyolcvanas években. Iszonyat könnyű, mindössze 54 gramm.

Sense Seamless Tee

 

Nadrág 1: GTX Infinium Windstopper. A katalógus szerint alig várja, hogy felvegyem és kimenjek benne a hidegbe. Erről nem tudok nyilatkozni, de az biztos, hogy én alig várom, hogy felvegyem és kimenjek benne a hidegbe…Az eleje teljesen szélálló, a hátulja pedig légáteresztő anyagból készült. Slim, azaz karcsú szabásúnak írják, de majd kiderül, hogy az én extraslim virgácsaimon hogyan muzsikál. Anyaga: elől 100% polyester, hátul 79% polyamide, 21% elastine. Súlya: 231 gramm.

GTX Infinium Windstopper

 

Nadrág 2: Essential Wool Seamless. Az Essential Wool pulóver párja. A hasi, felső combi részén több a gyapjú, és ahogy haladunk lefelé úgy lesz benne egyre több a polyamide. Körkötött, varrás nélküli kivitel. Anyaga: 54% polyamide, 38% gyapjú, 6% polyester, 2% elastine. Súlya: 174 gramm.

Essential Wool Seamless

 

Cipő: S LAB Cross 2. Csillapítás minimális, védelem maximális. Hóban, sárban érzi jól magát. A beépített kamásli távol tartja a sarat, és a kavicsokat. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy teljesít! Súly 230 gramm, drop 4 mm.

S LAB Cross 2.

 

Cipő: Wings Sky . Stabil, magafokú védelem a lábujjaknak. Inkább köves, sziklás terepre ajánlott, így kénytelen vagyok elmenni Szlovéniába Bostjanhoz, és ott tesztelni. Poor me. Súly 310 gramm, drop 8 mm.

Wings Sky

+ Kesztyű: Fast Wing Winter. Ez egy dupla kesztyű. Egy ötujjas és egy kétujjas kombinációja, melyet szabadon variálhatsz. Igazság szerint ilyen kesztyűm volt már, szóval ez az egyetlen darab, ami kilóg az eddigiek sorából, ezért kapta meg a + jelet. Szóval adott egy ötujjas kesztyű, bőrhatású tenyér résszel, touchscreen anyaggal a hüvelyk és a mutatóujján. A csukló mandzsettában pedig el van rejtve egy szél és vizálló külső kesztyű, amit egy mozdulattal kihúzhatsz, és máris egy dupla kesztyű védi a kezed a hidegtől, széltől, esőtől. Anyaga: belső kesztyű 91% polyester, 9% elastine, külső kesztyű 100% polyamide. Súlya: 52 gramm.

Fast Wing Winter

Remélem januárban esik egy kis hó, mert már nagyon mennék 4-5 napra újra a Börzsönybe!

*Móra Ferenc: Cinege cipője
**A cuccok többsége november végén érkezett meg hozzám, így egy részüket már használom is egy ideje (és már vannak félkész írások is róluk).