logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
[email protected]

Follow us

Follow Me

A cipőtől, amiben csak felfelé lehet futni, a 75. szülinapi buliig.

Tényleg azt mondta, hogy van olyan cipője a Salomonnak, amiben csak felfelé lehet futni? Kérdeztem a mellettem ülő Szaszától.

Igen, mondta vigyorogva.

Egyszerre szakadt ki belőlünk a nevetés.

 

2012 volt, a Salomon Magyarország bemutatótermében ültük. Majd mindenki ott volt, akinek a szava akkoriban a hazai terepfutás világában számított, vagy legalábbis hangos volt (Coach Oli , Csanya, Farkasdi Edina, Szabó Tamás, Szasza, Tóth Viktor).

Nagy reményekkel érkeztünk, hiszen amit a Salomon addig művelt támogatás, kommunikáció néven az enyhén szólva is szörnyű volt. A márka terepfutók helyett színészeket, kajakosokat támogatott, Salomonnal kezdődő nevű verseny nem is volt a hazai versenynaptárban, terep cuccoktól hemzsegő szórólapot kaptak a Budapest Maraton résztvevői…
Ha össze akarnám foglalni, hogyan volt itthon jelen a Salomon abban az időben a terepfutás világában, akkor azt mondanám, hogy sehogy.

Ebben a helyzetben legalábbis meglepő volt, hogy meghívót kaptunk a cégtől. Vártuk, hogy megismerhessük a legújabb fejlesztéseket, és megtudjuk merre tart a jövőben a Salomon. Lelkesedésünk hamar lelohadt, amikor az előadó elkezdte ecsetelni, hogy az új S LAB cipőben csak felfelé lehet futni (Azzal magyarázta, hogy ő felvette és majdnem hátraesett benne. Látva a 10 centis magassarkú cipőjét ezen mondjuk nem csodálkoztam…).

 

Mélyről indult tehát a Salomon és a terepfutók kapcsolata, nagy volt az út, amit a cég megtett, lássuk hol tart most a story.

 

Támogatott sportolók. Színészek és kajakosok helyett terep és akadályfutókat támogat a cég, és van egy parasportoló is a csapatban.  A jelenlegi Team Salomon Hungary névsora: Boronkay Péter, Borza Helga, Korda Evelin, Nedjalkov Balázs, Losonc Timi, Vadas József, Vincze Zsófi, Zarándy András + Csanya.

 

Támogatott versenyek, kihívások: Salomon UTH, Peaks of Hungary powered by Salomon.

A kommunikáció immár olyan embereken keresztül megy, akik használják is a termékeket, melyekről írnak, beszélnek, és a marketinges (NedyBali) sem 10 centis magassarkú cipőt hord, hanem Ultra Glide-ot . A Salomon, a sportolók teljes spektrumát célozza, ezt meg is mutatta legutóbb Eplényben, ahol a 75. szülinapi buliját tartotta a francia cég. A meghívottak között voltak hobby sportolók, bloggerek, edzők, és persze a támogatott futók.

 

Az eplényi szülinapi bulin jelenlévő Salomon Hungary csapattagok. Balról jobbra: Zarándy András, Vincze Zsófi, Borza Helga, Csanya, Losonc Timi, Vadas József, Nedjalkov Balázs.

 

A jelenlévők megismerhették a 2023-as, és tesztelhették a 2022-es cipőket (Nem, nincs köztük olyan, amiben csak felfelé lehet futni…), meghallgathatták 3 edző (Losonc Timi, Vincze Zsófi és Zarándy András) előadását az edzés elméletekről, volt egy kis játék is, de nem maradt el a torta sem, végül a buli egy koncerttel zárult.

No, de elég legyen a dumából, beszéljenek inkább a képek. Ilyen volt a Salomon 75. szülinapi bulija:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látva az irányt, és a 2023-as cipőkben hemzsegő újításokat, bátran kimerem jelenteni, hogy a Salomon továbbra is piacvezető lesz.

Azt mondod elfogult vagyok? Igazad van, az vagyok. 2006 óta futok Salomon cipőben, és 2019 óta vagyok a támogatott csapat tagja.