logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
[email protected]

Follow us

Follow Me

Mit jelent nekem a terepfutás?

Azt hiszem a mai edzésben minden benne van, amit nekem jelent.
Rögtön az edzés elején megzavartam két őzet. Csak néztem, ahogy könnyedén ugrálva eltűnnek a fák közt. A Pilis szerpentinen felfelé, kitárult előttem a táj, kétszer meg is botlottam, annyira bámultam.
Összesen két emberrel találkoztam ma futás közben. Mindkettő futó volt, mindkettő felismert, és mindkettő tanácsot kért. Az elsővel még felfelé menet találkoztam. Ő jött lefelé, köszöntünk egymásnak, megkérdezte jöhet-e velem mert szeretne kérdezni vmit. Arra volt kiváncsi milyen zoknit kéne hordania, hogy ne fázzon a lába, amikor átázik a cipője a hótól. Neki is csak azt tudtam mondani, amit már sokszor elmondtam: elsőnek egy vékony 100% műszál zokni (pl.Coolmax), aztán egy kevert anyagú, (nem pamut) min 40% gyapjú zokni. Így a láb aránylag száraz marad, és nem hűl ki.
A másik sporival a tetőn találkoztam. Vele a pulzuskontrollos edzésről beszélgettem, de csak néhány mondatot, mert elég csípős szél volt odafent (meg amúgy sem vagyok edző…). Ezután már csak kettesben futottunk, Negra meg én. Elmélyedtem a gondolataimban, de annyira, hogy rossz helyen tértem le. Jutalmam kb. 1 km szűzhavas taposás volt.
Aztán csak rátaláltam a Vaskapu-sziklához vezető ösvényre. Csináltam pár képet, majd leereszkedtem a Pilis aljába. A hó alatt keményre fagyott a föld, így leginkább csúsztam lefelé (közben áldottam a Spike tervezőjét…), néhol egész hosszan, az adrenalin tolutl az ereimbe. Szóval mit jelent nekem a terepfutás? Az erdő és állatai, magány és társaság, kérdés és felelet, járt és járatlan utak, alázat és tisztelet